Studio Koossino, easter island, moai statues, holiday homes, gapyeong arboretum, asymmetrical buildings, guesthouses, yellow buildings, trapezoidal windows, korean architecture, Moai pension

Inspired by the interpretation of Easter Island’s Maoi statues as “milestones of Mother Nature,” the architects created a top-heavy, asymmetrical design that alludes to the monolithic monuments. To create continuity, all the buildings are lined up in a row and feature cantilevered upper floors wrapped in bright yellow cladding. The upper floor’s linked bathroom and bedroom are illuminated by daylight through a large trapezoidal window and patio that also create a greater illusion of space as well as views out to the landscape.

To offset the interior’s bone-white walls, bright yellow accents are selectively applied throughout the building, from the spiral staircase to the furniture. The first floor contains a kitchen that leads out to a small outdoor deck and pool. The architects also included a single-story community building at the east end of the site that includes a cafe, recreational facilities, and a rooftop pool.

+ Studio Koossino

Via Dezeen

Images via Studio Koossino