Studio Vara, office building, San Francisco, daylit spaces, green conversion, conference room, internal courtyard, green interior, green renovation, sustainable building

The design was driven by four objectives in line with the client’s need for an office space which would embody their brand and embrace the industrial aesthetic. Additional natural lighting was introduced by puncturing the envelope. These apertures are articulated by steel shadow boxes offset by dark black metal panels. The main entrance was moved away from the highway and towards the parking lot facade in order to accentuate privacy.

Related: Sasaki Architectured convert a former disco club into an office space with floating walls

The core of the building was hollowed out to insert a glass conference room that connects the two open-air courtyards and draw natural light into the interior. Together with the courtyards and several skylights, they created a daylit space with an industrial aesthetic warmed by the color of the exposed wooden roof structure and wooden floors. Various informal spaces and activity hot spots are scattered throughout the volume.

+ Studio Vara

Via v2com

Photos by Bruce Damonte