Alarciaferrer Arquitectos, suspended bridge, Pabellón-Puente, pavilion bridge, Cordoba, suspended building, dark wood panelling, glazed pavilion, Eames, Argentine architecture

The rectilinear building rests on two textured concrete walls above a former road. Thanks to its parallel glass facades, it affords simultaneous views of the forest and the Molinos Lake‘s waters. Naturally lighted and open plan, the building includes a dining area, lounger and kitchen allowing locals to meet and eat together.

Related: Minimalist Timber-Imprinted Concrete Home in Argentina Pays Homage to The Surrounding Forest

The weight of the building is supported by metal Vierendeel trusses, that rests on the concrete walls that give scale to the intervention. The modern interiors have dark wooden panelling illuminated by a natural light, and interior furnishing is complete with classics by Eames. During the night, the Pabellón-Puente glows and that’s when it seems to be floating above the lake’s mirrored waters.

+ Alarciaferrer Arquitectos

Via Dezeen

Photos by Lucas Carranza for Alarciaferrer Arquitectos