Illuminum store, Antonino Cardillo, London, London store, volcanic ash, volcano, Mt. Vesuvius, Italian architects, pendant lights, pendant lamps, perfume store, fragrance store

The project, named “Colour as a Narrative,” occupies a 13.5-square-meter room nestled inside a Georgian building on Dover Street in London. The rugged walls are coated in mineral dust from the Vesuvius volcano and putty lime. To complement the neutral quality of the walls, the architect lined the floor with a soft grey carpet, creating an achromatic narrative that places colors on a whole different sensorial plane.

Related: Pop-Up Shoe Shop in Poland Made Entirely from Reused Wooden Pallets

Colors can’t be seen, but instead are smelled. This synesthetic approach entices the imagination and forces people to recalibrate their senses once they enter the store. Gorgeous pendant lights illuminate the discretely textured surfaces and invite curious looks from passers-by. The room’s restrained design and delicate detailing make it easy for visitors to mistake it for an elegant art gallery.

+ Antonino Cardillo

+ Illuminum Fragrances

Via Dezeen

Photos by Antonino Cardillo