Philips Lighting Headquarters, Eindhoven, Philips, lighting technology, green canopy, LED lights, intelligent light, light installation, LAVA, INBO, JHK architects

The large light sculpture comprises 1,500 pyramid-shaped panels suspended from the ceiling to filter golden light like tree leaves. It covers the entire atrium space, which once functioned as the central courtyard of the mid 20th century building.

Related: View this mesmerizing LED art installation from a distance to reveal its delightful surprise [VIDEO]

Philips Lighting Headquarters, Eindhoven, Philips, lighting technology, green canopy, LED lights, intelligent light, light installation, LAVA, INBO, JHK architects

The panels were programmed using low-level artificial intelligence to create daily light scenarios that give people a sense of time and showcase the company’s innovative, people-centric lighting technology. The panel surface reflects natural light coming into the interior through side windows and skylights and creates different light scenarios through the day and calendar year.

Philips Lighting Headquarters, Eindhoven, Philips, lighting technology, green canopy, LED lights, intelligent light, light installation, LAVA, INBO, JHK architects

Additionally, 500 panels use self-emitting LED lights with an integrated sound absorption and acoustic ceiling system. Depending on the time of day and orientation, the installation creates special environments for different work situations-from concentration, to interaction and relaxation.

+ LAVA

+ INBO

+ JHK

Photos by Jonathan Andrew