Nestled among Italy’s Dolomites rests a stunning new retreat designed by Peter Pichler Architecture and architect Pavol Mikolajcak. The Oberholz Mountain Hut takes cues from the landscape, fitting into the surrounding natural beauty like a fallen tree. One glance at these photographs will leave you yearning to jump on a plane to Italy to explore the gorgeous wooden restaurant.

Oberholz, Oberholz Mountain Hut, Oberholz Mountain Hut by Peter Pichler and Pavol Mikolajcak, Peter Pichler, Peter Pichler Architecture, Pavol Mikolajcak, Obereggen, Obereggen ski resort, Italy, Dolomites, mountain, mountains, mountain hut, mountain huts, hut, huts, restaurant, restaurants, bar, bars, cantilevered, tree, fallen tree, nature, wood, spruce, larch, oak, architecture, design

The cantilevered building sprawls out from the mountain, providing visitors with breathtaking views. Three wings span out from one structure like three tree branches, “creating a symbiosis with the landscape,” in the words of Peter Pichler Architecture. The sloping roofs offer a nod to local hut design.

Related: Peter Pichler’s Mirror Houses reflect the amazing beauty of the Dolomites

Oberholz, Oberholz Mountain Hut, Oberholz Mountain Hut by Peter Pichler and Pavol Mikolajcak, Peter Pichler, Peter Pichler Architecture, Pavol Mikolajcak, Obereggen, Obereggen ski resort, Italy, Dolomites, mountain, mountains, mountain hut, mountain huts, hut, huts, restaurant, restaurants, bar, bars, cantilevered, tree, fallen tree, nature, wood, spruce, larch, oak, architecture, design

Meanwhile the interior, featuring a picturesque restaurant, is sleek and modern. Each wing ends in a massive glass facade facing peaks to the southwest. Branching roofs along with the interior design express “a new and contemporary interpretation of the classic mountain hut.”

Oberholz, Oberholz Mountain Hut, Oberholz Mountain Hut by Peter Pichler and Pavol Mikolajcak, Peter Pichler, Peter Pichler Architecture, Pavol Mikolajcak, Obereggen, Obereggen ski resort, Italy, Dolomites, mountain, mountains, mountain hut, mountain huts, hut, huts, restaurant, restaurants, bar, bars, cantilevered, tree, fallen tree, nature, wood, spruce, larch, oak, architecture, design

The Oberholz Mountain Hut is situated right next to a cable station at the Obereggen Ski Resort, so visitors can hit the ski slopes and then return to the hut for a meal in the intimate dining space or a drink in the cozy bar near the entrance. The stunning interior is matched by a spacious outdoor terrace filled with more tables for dining and relaxing.

Oberholz, Oberholz Mountain Hut, Oberholz Mountain Hut by Peter Pichler and Pavol Mikolajcak, Peter Pichler, Peter Pichler Architecture, Pavol Mikolajcak, Obereggen, Obereggen ski resort, Italy, Dolomites, mountain, mountains, mountain hut, mountain huts, hut, huts, restaurant, restaurants, bar, bars, cantilevered, tree, fallen tree, nature, wood, spruce, larch, oak, architecture, design

The hut is entirely constructed with wood, according to Peter Pichler Architecture. Spruce comprises the structural elements and much of the interior, gray larch adorns the facade, and the furniture inside is made of oak. The firm describes the hut as “a homogeneous sculpture with local materials.”

Oberholz, Oberholz Mountain Hut, Oberholz Mountain Hut by Peter Pichler and Pavol Mikolajcak, Peter Pichler, Peter Pichler Architecture, Pavol Mikolajcak, Obereggen, Obereggen ski resort, Italy, Dolomites, mountain, mountains, mountain hut, mountain huts, hut, huts, restaurant, restaurants, bar, bars, cantilevered, tree, fallen tree, nature, wood, spruce, larch, oak, architecture, design

Peter Pichler and Pavol Mikolajcak designed the Oberholz Mountain Hut after winning a 2015 competition. The restaurant is now open to visitors.

+ Peter Pichler Architecture

+ Pavol Mikolajcak

+ Oberholz

Images courtesy of Peter Pichler Architecture