甘其食BAOBAO Tongji, 甘其食BAOBAO design, 甘其食BAOBAO restaurant by Linehouse, Baozi restaurant design, Baozi restaurant in Tongji, restaurant design in Shanghai

Located on the Tongji University campus, the chic 甘其食BAOBAO restaurant places the open kitchen within a greenhouse-like structure, giving patrons a full view of the baozi-making process through glazed windows. The 62-square-meter space is filled with natural light and brings the campus’ leafy surroundings indoors through full-height windows and the addition of indoor plants and green tiles. Hanging bulb lights illuminate the interior and complement the minimalist vibe of the timber house-like frameworks.

甘其食BAOBAO Tongji, 甘其食BAOBAO design, 甘其食BAOBAO restaurant by Linehouse, Baozi restaurant design, Baozi restaurant in Tongji, restaurant design in Shanghai

Related: T.Bar: enormous living green walls of lichen and moss line refreshing Panama Fusion restaurant

The combination of timber elements and greenery gives the interior a fresh and nature-infused character. Seating is also extended to the outdoors with a patio lined with bluestone cobbles and shielded with angled solar shades decorated with 甘其食BAOBAO graphics. “Linehouse created a spatial narrative that married with the brand’s ethos: from garden to plate, using the freshest vegetables in handcrafted baozi,” write the designers. “In doing so they played with the concept of inserting a glass greenhouse building for the exhibition and growth of plants.”

+ Linehouse

Via ArchDaily

Images via Linehouse © Dirk Weiblen