MU Architecture Nook Residence

The home’s sharp angles and stark white facade mimic the steep terrain and snowy landscape that lead up to the lot. The structure is comprised of two asymmetrical volumes “twisted” onto each other in an origami-like style. The top level is strategically placed on the smaller lower level, providing solar shading for the large, south-facing terrace.

Related: MU Architecture unveils tiny copper and glass huts for Canada’s Bigwin Island

MU Architecture Nook Residence

Large, floor-to-ceiling windows that look out over the adjacent Lake Memphremagog permit residents to enjoy the breathtaking natural surroundings from the living space. Polished concrete radiant flooring and walnut furniture further bring a nature-inspired elegance to the minimalistic interior design. An interior balcony and light Cedar-planked ceilings extend to the outside terrace, guiding the eye towards the breathtaking lake view.

+ MU Architecture