Mizuishi Architect Atelier, Mizuishi, Atelier, Horinouchi House, Tokyo, Japan, daylighting, minimalist, eco-design, green design, sustainable design, triangular plot, space management, efficiency

Triangular-shaped structures are not uncommon in Japan since space on the island is very limited. Although they look tiny and restricted on the outside, these homes are often incredibly spacious, and the double story Horinouchi house is no exception.

The open plan lower level is reserved for private rooms and the kitchen, while the upper level is used communally. With windows flanking each end of the home and skylights cut out of the angled roof, every inch of the minimalist abode is penetrated with daylight. Space is becoming one of the world’s most coveted commodities, but if we all lived with a little more Japanese efficiency, there would be more to go around!

+ Mizuishi Architect Atelier

all images © hiroshi tanigawa