eco design, green design, passive design, sustainable design, passive cooling, solar gain, glazing, nature, Japan, suppose design office, hidaka house

The lower level of the home is wrapped in glazing, which wards off excessive solar gain. To further aid in passive cooling, the stacked upper level overhangs the bottom, creating shade as well as privacy. Since the home is so small, it was necessary to make optimum use of space.

The low walls are not just structural – they are also used as places to sit, for shelving, or as a table. They also act as the landing for the stairs leading to the upper level and outside. Both the floor and ceiling were constructed using diatomaceous earth with a plaster finish, oak and white ash flooring is used in moderation, and the upper level of the home is wrapped in steel.

+ Suppose Design

Via Dezeen