Gallery: Suppose Design’s “Hidaka House” Makes the Most of a Small Foot...

 
Suppose Design created an earth bank that juts up against the lower floor in order to create a continuous transition from the landscape to the interior.

The lower level of the home is wrapped in glazing, which wards off excessive solar gain. To further aid in passive cooling, the stacked upper level overhangs the bottom, creating shade as well as privacy. Since the home is so small, it was necessary to make optimum use of space.

The low walls are not just structural – they are also used as places to sit, for shelving, or as a table. They also act as the landing for the stairs leading to the upper level and outside. Both the floor and ceiling were constructed using diatomaceous earth with a plaster finish, oak and white ash flooring is used in moderation, and the upper level of the home is wrapped in steel.

+ Suppose Design

Via Dezeen

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?