green roof, Paris, France, Guillaume Ramillien Architecture, Christian Marin Community Center, community center, wooden building, wood cladding, passivhaus, passive house, green architecture

The community center is located at the foot of a windowless  gable of a partially preserved building. It aims to reintroduce a human scale to the area and the neighboring buildings. It expands from the ground floor up to the first floor and features a green roof that slopes to the side. The raw wood cladding clashes with the typical appearance of the buildings in the district, while the large bay windows communicate the generosity of the indoor spaces.

Related: Barn-inspired Passivhaus home costs virtually nothing to run

green roof, Paris, France, Guillaume Ramillien Architecture, Christian Marin Community Center, community center, wooden building, wood cladding, passivhaus, passive house, green architecture

The interior comprises four big rooms for various activities for kids between 11 and 18, association’s meetings and other events. A central atrium connects all the rooms.

+ Guillaume Ramillien Architecture

Via Archdaily

Photos by Pascal Amoyel