Tato Architects, Japan, Japanese architecture, traditional architecture, small spaces, open-plan layout, glass walls, wooden deck, green renovation

The 87-square-meter house was originally built as a traditional Japanese home, with numerous partitions that made it incompatible with the modern-day lifestyle. The architects gutted the entire interior to expose the existing wooden structure and moved the storage spaces into a side wall, leaving enough space to form a larger living area.

Related: Tokujin Yoshioka’s Glass Tea House is a contemporary take on traditional Japanese architecture

The entire renovation process was done with a tight budget, and the architects combines affordable plywood panels with steel rods in order to achieve optimal structural integrity but remain within their financial limits. A small loft space is located right above the main bedroom and can be accessed via a ladder. Glass walls separate the interior from the garden which was converted into a timber patio deck.

+ Tato Architects

Via Dezeen