Gallery: Tezuka Architects’ Amazing Fuji Kindergarten Wraps Around a 10...

Photos © Tetzuka Architects
 
The project is a great way to pay homage to a Zelkova tree that survived a terrible typhoon fifty years ago.

Situated in the city of Tachikawa, Fuji Kindergarten follows the Japanese architectural tradition of welcoming nature in. In this case, Tezuka Architects built around nature, leaving the classroom’s core tree free to grow with the kids. Shaped like a spiral and featuring outdoor and indoor spaces, the classrooms have great views – particularly when looking up.

The kindergarten has plenty of natural light, oxygen and a really fun design that encourages kids to grow freely because the sky is their ceiling. The school’s vice principal, Mr. Kato inspired the building’s form when he requested “a classroom without furniture”. The project is a great way to pay homage to a Zelkova tree that survived a terrible typhoon fifty years ago.

+ Tezuka Architects

Via ArchiLovers

Photos by Tezuka Architects 

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. Nivekian April 12, 2013 at 11:12 pm

    I hope they are next to a hospital…’cuz I bet you I can jump from this rail to that tree

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?