Wilkinson Eyre Architects, treehouse, Maggie's Centre, England, cancer patients, resort, natural materials, natural light, skylights, wooden facade, facade design

The building has a prefab construction and spruce cladding that allows it to blend into the lush surrounding forest. It also features a wraparound terrace that acts as a lookout and is connected to the road via a footbridge.

The main entrance leads to the library wing to a central gathering space that is used as a kitchen. The three wings branch out from this space, which has a dining table and a stove. Consulting rooms are located in the north part of the house, while the west wing houses a relaxation area and a space for reading.

Related: CZWG Incorporates Rain Harvesting Technology into Maggie’s Centre in Nottingham

Natural light bathes the interior and, coupled with calming natural materials, creates a peaceful space. This design approach extends to the exterior where silvery spruce and cross-hatch oak trellises cover the facade. The building is the 18th Maggie’s Centre built over the course of 18 years (the first one was constructed in 1996.) Among which are those designed by Frank Gehry and Foster + Partners.

+ Wilkinson Eyre Architects

Via Azure