The Attendant, public toilet, green renovation, 19th century toilet, London architecture, London, conversion, vintage lamps, London designers, coffee shop

The Attendant serves not only coffee, but has breakfast and lunch menus, serving food seven days a week. It provides protection from the elements to passersby and offers a place to sit in the outside area. The original ironwork cage still defines the exterior of the coffee shop. The age of the ironwork could be seen in the 18 layers of paintwork that has been applied since it was constructed in the late nineteenth century. Because of the layers, it took nearly ten months for the workers to restore the structure to its original condition.

Related: Toronto’s Converted Veggie Bus Brings Produce to Food Desert Areas

The landlord converted part of its interior into a design studio in the 80s. It was boarded back in after only six months. The architects collected vintage lamps from Los Angeles, Mason Jar Lighting from New York and worked with the carpenters to bring the space to its current state.

+ The Attendant

Via World Architecture News