Gallery: The California ISO Headquarters is a LEED Platinum Building fo...

 
Louvered awnings projecting horizontally from the south facade help to keep the intense Folsom sun from heating up the building interiors too much.

The campus of the building is located in the rolling hillside of Folsom, and the native landscape, which includes many oak trees, was preserved during construction. Native landscaping was also installed around the building. In addition to preserving the site, Clark Construction reduced a significant amount of waste that would have been sent to the landfills by recycling material.

The project consists of three wings, each of which offers a distinct function and service for the company. The main lobby is located in the two-story public wing of the headquarters. Wonderful building-long window walls extend throughout the three-story office wing to provide natural daylighting in order to keep lighting energy costs low. Louvered awnings projecting horizontally from the south facade help to keep the intense Folsom sun from heating up the building interiors too much. The mission-critical wing takes care of grid support functions with a 40,000-square-foot data center full of state of the art high-efficiency equipment.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >