Ecomusée Rennes, Guinée Potin, france, eco museum, green materials,

Built from an ecological concrete wall base tinged with natural pigments, the building is shingled with natural chestnut wood and accented with irregularly shaped porthole-like windows. Diamond-shaped volumes protrude from the second story and are supported with timbers. Natural materials are used throughout to stay true to the principle of “eco biological”.

As the space is designed for learning, the museum is centered around a large congregational space while other programmatic areas are clustered on either side. A series of hinged doors can be opened up to merge the interior and the outdoor environment. The interior also features large timbers used throughout for support beams. The two story museum was completed in 2009 and serves as the visitor center for the BinTin farm.

+ Ecomusée Rennes

+ Guinée Potin

Via Architizer

Images ©Stéphane Chalmeau