The Elysorium is a community of like-minded individuals that share a resourceful, anti-consumption attitude and a (messy) open living space. Located in a former factory site in the west of Zurich, the Elysorium hosts residents that have made a commitment to exchanging and cultivating real friendships within the space provided to them. Showing the potential of open plan living, the layout changes constantly, adapting to new people or needs—but always promoting community.

The Elysorium, Community, zurich, freegan, old factory, sharing, exchange, co-working, home working, adaptive architecture, Recycled Materials, Architecture,

At The Elysorium, “living islands” are suspended from the ceiling as ready-made bedrooms, and the whole kitchen is shared along with a single co-working space. A bedroom sitting on a bridge that used to link two buildings provides additional sleeping quarters, and movie nights are hosted to add a bit more fun to the mix.

In line with their resourceful, anti-consumption bent, all the food that’s eaten in this home comes from a local vegetable cooperative or is collected “freegan” style from around town.

Via Architonic

Photos by Pierre Kellenberger / Architonic