Gallery: House Like a Museum by Edward Suzuki is a Stunning Green Oasis...

Image © Edward Suzuki Architects
 
This stunning single-family home in Japan designed by Edward Suzuki Associates uses natural elements to seemlessly merge the outside with the inside. Dubbed "House Like a Museum," the residence features a central courtyard that functions as a green oasis in a noisy commercial and residential area of Kamakura City and floods the home with natural light.

Image © Edward Suzuki Architects

The architects designed the rooms to face and have a view into the courtyard, implementing their vision of “going in to go out.” Traditional Japanese architecture has served as inspiration with its peripheral corridors fusing or separating the inside and outside (‘Engawa’), tiny patios (‘Tsuboniwa’), cross ventilation (‘Tsuufuu’), the use of green plants, and roof gardens for geothermal insulation.

The house is flooded with natural light, reducing the need for artifical lighting. Diatomite, an eco-friendly insulation, and bamboo laminates were used in the interiors, adding to the eco-friendliness of this 776-square-meter property.

+ Edward Suzuki

Images © Edward Suzuki Architects

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home