Gallery: The Hoefman’s Little Dutch House Stays Warm with Passive Desig...

 
The home's energy footprint during winter is significantly reduced thanks to the use of passive design principles.

In order to minimize the perceived distance between the inside and outside, Lautenbag constructed the home’s southern facade entirely out of glass. This has the added benefit of naturally lighting and warming what looks a lot like a pitched dollhouse and reducing the wintertime energy footprint. During the summer, solar gain is reduced by shading overhangs. Although decidedly minimalist in design and creativity, there’s a lot to be said for such practical interventions, especially when they cut down the amount of carbon entering our atmosphere!

+ Lautenbag Architectuur

Via Architizer

all images via Diana Lautenbag

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >