Designed by Cristian Ferrera Architecture, “Natural Symphony” is an exploration of architectural sustainability, with a prototype designed to house four people per unit. Centered around a large prism-shaped space for common use, there are stairs and elevators that spread out towards the individual units, with decks between each of the nine levels. On the outside, cells harness wind energy through tubular conduits, while solar photovoltaic cells cover the roof. These two energy sources can provide up to 50 percent of the housing system’s energy needs, and there are also areas intended for rainwater collection to be used in greywater systems. This project was recently selected to be featured at the International Architecture Biennale in Argentina this November, 2014.

+ Cristian Ferrera

The article above was submitted to us by an Inhabitat reader. Want to see your story on Inhabitat? Send us a tip by following this link. Remember to follow our instructions carefully to boost your chances of being chosen for publishing!