the paper nursery exterior front

The irregular zig-zag shape of the roof adds to the visual appeal of the building and, perhaps, was added as a playful nod to the function of the structure. The unique rooftop also holds a garden space, hinting at some of the smart, green qualities of the building. The Paper Nursery was designed with natural lighting and efficiency in mind, so it features motorized window shapes that work in response to the changing daylight as well as a central dehumidifer to combat unwanted dampness.

Related: Curvy Tellus Nursery School is wrapped in a canary-colored pine facade

According to lead architect Vladimir Doray, the building is intended to look “half garden, half spaceship.” Over time, as the rooftop greenery becomes more mature and dense, the nursery will provide a pleasant landscape for occupants of taller neighboring buildings to gaze upon.

The nursery itself is situated all on one level, with many rooms facing into a common hallway as well as a surprisingly airy center room. For the children who attend the Paper Nursery, the space is likely as comfortable as it is exciting. Although there are many spaces you’d expect to see in a children’s nursery, such as restrooms and an outdoor playground, the architects also incorporated a room for water games inside the nursery.

All of the interior space in the Paper Nursery is bathed in natural light, aided by large pane windows and interior glass doors, which allow light to filter in through each room and into the common space in the center of the building.

+ Wild Rabbits Architects

Via ArchDaily

Images © Sergio Grazia