- Inhabitat – Sustainable Design Innovation, Eco Architecture, Green Building - http://inhabitat.com -

The Shed: Temporary Red Theater Cooled Naturally with Four Corner Chimneys in London

Posted By Tafline Laylin On April 16, 2013 @ 1:34 pm In Architecture,carousel showcase,Gallery | No Comments

natural materials, recycled materials, recyclable materials, temporary design, London, National Theater, The Shed, Haworth Tompkins, green design, sustainable design, eco-design, National Theater, industrial chic, natural cooling, timber cladding

The timber cladding [1] references the original National Theater designed in the 1970s with board-formed concrete while the boxy geometry mimics the adjacent theater. But that’s where similarities between the temporary and fixed buildings end. Whereas the original theater is about as solid and stoic as architecture comes, The Shed plays a fleeting as Cottesloe gets a facelift.

The brooding interior was fitted with previously used seats and finished with rough steel and plywood, giving it an industrial chic atmosphere [2]. And best of all, once its job at Theater Square is complete, this entire building can be dismantled and reused elsewhere – leaving behind virtually no waste. For more from Haworth Tompkins, check out this Dovecoat Studio [3].

+ Haworth Tompkins [4]

Photography via Hélène Binet and Philip Vile

Article printed from Inhabitat – Sustainable Design Innovation, Eco Architecture, Green Building: http://inhabitat.com

URL to article: http://inhabitat.com/the-shed-temporary-red-theater-cooled-naturally-with-four-corner-chimneys-in-london/

URLs in this post:

[1] timber cladding: http://inhabitat.com/tag/timber-cladding/

[2] industrial chic atmosphere: http://inhabitat.com/tag/industrial-chic/

[3] Dovecoat Studio: http://inhabitat.com/victorian-ruins-transformed-into-modern-dovecoat-music-studio/

[4] + Haworth Tompkins: http://www.haworthtompkins.com

Copyright © 2011 Inhabitat Local - New York. All rights reserved.