Sunday Stuga, Liddicoat & Goldhill, London, cabin, daylighting, passive solar design, sustainable development, energy efficiency, natural light, green design, sustainable design, eco-design, storage shed, garden room

A weekend entertainment area and garden shed, this compact cabin was expected to match the energy efficiency of the client’s main home even though it is bound on three sides by massive stone walls typical of Camden Square. This specification was achieved in part by a zig-zagging elevation that orients the entire cabin towards the south in order to achieve the best in passive solar design.

In addition to warming the Sunday Stuga, a large south-facing window on the western facade permits loads of natural light, thereby reducing the amount of mechanical assistance the building will use – particularly during chilly winters. Simple, natural materials were used and construction waste kept to a minimum, ensuring a simple but cozy place for the client to entertain guests over the weekend.

+ Liddicoat & Goldhill

Via Dezeen