Venice Art Biennale, Venice Biennale, Tsibi Geva, Israel, temporary installation, art installation, temporary pavilion, reused car tires, found objects, green design

The pavilion is located in the Giardini gardens in Venice, and was originally designed by architect Zeev Rechter. Geva’s installation transformed the small structure into a visual statement that investigates the notion of “home”. The interior features paintings, sculptures and found objects that form obstacles for visitors trying to navigate the space. These obstructions contain gaps and hole through which people can look but cannot pass.

Related: Ai Weiwei Unveils Staggering Tower of 886 Repurposed Stools at the Venice Biennale

“The layout of the project within the pavilion creates sharp transitions between experiences of blockage, discomfort, and spatial ambiguity and between intimate, poetic moments, so that fragility and crudeness, lyricism and violence, are inextricably intertwined,” said the pavilion’s curator, Hadas Maor.

The pavilion will be open to visitors throughout the duration of the Biennale, until November 22nd.

+ Tsibi Geva

+ Venice Biennale

Via Dezeen