green house, Sean Godsell Architects, melbourne, australia, green renovation, automated sunscreen, aluminum screens, metal screens, aluminium, timber cottage, natural light , skylights, cathedral ceiling, inner courtyard

The interior of the existing house was remodeled and new addition built. The architects introduced a cathedral ceiling and timber posts support the ridge beam and two light canons, while concrete walls around a small courtyard separate the cottage from the small addition.

Related: Sean Godsell’s MPavilion Blooms Like a Flower With Steel-Clad Pneumatic Arms

They decided to keep the original height of the cottage (three meters) and instead add a transparent roof that can be closed off with automated sunscreens. With the movement of the sunscreens, the house dramatically changes appearance from a monolith-like structure to a kind of playful generator of light.

+ Sean Godsell Architects

Via Plataforma Arquitectura

Photos by Earl Carter