Thomas Kroeger Architekt, Germany, green renovation, barn renovation, timber architecture, wooden structure, skylight, holiday home, country house, Berlin, Uckermark Lanhaus

This 19th century Lanhaus country house is located in a small village near Berlin. The architects renovated its large double-height hall and removed damaged and rotten structure on the interior, leaving the well preserved wooden beams and columns exposed. They also transformed one part of the home into a family holiday space and the other part, which sits behind the fireplace, into a guest annex. Large wooden doors connect the indoor space to the orchard, while the newly-introduced arched openings on the front facade also create a connection to the exterior and provide additional lighting.

Related: 300 Year Old Barn Renovated Into a Modern Yet Rustic Residence

The open-plan living room is separated from the dining area and kitchen with a glass wall, and features a large pyramid skylight made of timber. The wooden stairwell connects the living room with the bedrooms upstairs. The top floor features three bedrooms, bathrooms and studies which overlook the courtyard. The bathroom floors have colorful tiling that creates floral patterns.

+ Thomas Kroeger Architekt

Via Dezeen

Images by Thomas Heimann