Gallery: Timayui Kindergarten Looks Like Stone Teeth Jutting Out of the...

 
The sloped roof permits easy rainwater capture.

Designed to nurture children age zero to five, the Timayui kindergarten is a fun and funky space that is flooded with natural lighting. In addition to aesthetic appeal, the sloped roof performs multiple functions: it allows for easy rainwater harvesting (which can then be recycled) and situates the skylight such that natural light reaches throughout the interior.

By using shotcrete for the walls, the designer was able to reduce construction time and also alleviate the problem of excessive material waste. And finally, the building’s north-south orientation permits a natural airy breeze that gives Bogota’s muggy days some energy-free relief.

+ Giancarlo Mazzanti

Via Designboom

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?