Øresund, Dorte Mandrup Arkitekter, zigzag roofline, Sweden, dune landscape, Råå, Råå Day Care Center, Day Care Center, seaside, timber building, timber clad building, gable roof, kindergarten,

Located on a stretch of replanted beach, the single-story Råå Day Care Center takes in views of the Øresund strait through large windows. Geometric glazed openings also line the roof and other sides of the building to maximize natural light indoors. The fenced-in outdoor area features several sand pits for children to play. An outdoor amphitheater and seating were constructed into a portion of the kindergarten’s slanted roof.

Related: Contemporary Stave Church Rises like a Pointy Wooden Crown in Norway

The kindergarten’s interior is kept light and airy and features white walls and light green-colored floors complemented by “bookcase-wall” dividers made from plywood. The building is primarily divided into four main group rooms for the four groups of children. Each room is identifiable from the outside by the distinct gable roofline and is connected to one another via the common rooms.

+ Dorte Mandrup Arkitekter

Via ArchDaily

Images via Dorte Mandrup Arkitekter, © Adam Mørk