K's Residence, Tadashi Suga Architects Office, timber architecture, family home, skylights, natural ventilation, natural light, green architecture, Japanese architecture, Japan

The client wanted to have a workspace that would function separately from the residential part of the house, so they commissioned Tadashi Suga Architects Office to design a structure which would utilize the site in an optimal way and combine their two requirements. The resulting building is essentially looks like a one-story structure that rises and culminates with a skylight at its center.

Related: Super skinny 1.8-meter-wide house slots into a narrow Tokyo lot

The ground floor faces the road, while the lower floor occupies the deeper, sunken end of the lot. The structure is based on a courtyard-shaped plan. Its organization allows for natural ventilation and, thanks to the central skylight, provides an ample amount of natural lighting. Thanks to the clever design, the structures feels open but still provides separate spaces for work and for living.

+ Tadashi Suga Architects Office

Via Plataforma Arquitectura

Photos by Yoshiharu Matsumura