Tafline Laylin

Tiny Charcoal-Colored Hut by Koji Kakiuchi Creates a Corridor to Nature

by , 09/02/11
filed under: Architecture



Koji Kakiuchi, hut, nara, japan, torri corridor, green design, eco-design, sustainable design, small footprint, charred timber, japanese cedar, sheltered terrace

Clad in charred timber panels and finished off in Japanese cedar, this little hut has a negligible footprint. Indeed, it has only one room and a sheltered outdoor terrace that opens into the surrounding forest. But just because it’s simple doesn’t mean it doesn’t have a lot of depth. By giving it a series of repeating frames that each act as a small step along the Torri corridor, Kakiuchi has created a peaceful shelter that similarly acts as a hallway to nature, so we can think of it as another kind of sacred shrine.

+ Koji Kakiuchi

Via Designboom

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. scotchspaniel September 5, 2011 at 1:01 am

    Very creative use of space-I would love to have it wired for sound and listen to great music in it. Beautiful design.

  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >