Gallery: Tod Williams & Billie Tsien Unveil Their Nature-Inspired Desig...

 
At the corner, hovering over the entrance to the center, are two moveable panels that retract during pleasant weather or public events.

The renovation by TWBTA calls for an upgrade of the existing historic infrastructure and the expansion of the gallery and exhibition space. It also includes a new cafe, retail space, a catering kitchen, studios and flexible event space. Their design calls for new studio and education rooms on the basement and ground floor level with new gallery and exhibition space on the top floor. An outdoor roof deck and movie screening area serves as the focal point for the rooftop deck, which also enjoys vast and open views of the mountains and town.

The exterior of the building is clad in hand-glazed brick and the historic portion is sandblasted back to the original color. The top floor is covered in hand-hammered copper panels with punched openings that allow for protection and natural ventilation. At the corner, hovering over the entrance to the center, are two moveable panels that retract during pleasant weather or public events. During inclement weather, the panels move back into position to protect from wind and rain. Underneath the copper panels are white panels that can act as a projection screen for outdoor movies.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. Carey Keller May 13, 2012 at 10:41 am

    An incredibly talented couple! I sat next to Mr Williams on plane from T C to Chicago last summer. Had no idea of his status in the architectural field. I mentioned we built a cottage in leelanau county, which kick started an animated conversation about architecture.

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?