Wales, Longhouse, Featherstone Young, Hovering House, Ty-Hedfan, Brecon Beacons National Park, cantilever, green roof, skylights, green design, sustainable design, eco-design

A six meter no-build zone on the bank of the Ysgir Fach and Ysgir Fawr river confluence gave Featherstone Young the idea to build a soaring cantilever. Inside this wing of the 223 square meter home is a living room, a dining area that leads to an exterior courtyard, as well as a double-height kitchen and two bedrooms and bathrooms in the upper story.

Forming an L-shape, the second wing of the home is partially buried and covered in sedum. In addition to extending the natural landscape, this serves to provide insulation for the guest rooms while tall windows and skylights punched into the roof provide natural lighting. Locally-sourced slate and stone are among the main building materials used to realize Ty-Hedfan, which means Hovering House, and natural wood flooring finishes off what is a deeply respectful tribute to this delicate part of Wales.

+ Featherstone Young

Via Contemporist