River Vecht, Ateliereen, Dalfsen municipality, platform, timber, viewing tower, observation tower, ultraslim viewing tower, nature, green design, sustainable design, eco-design

Lacking a foundation, the observation tower has a tiny footprint. This is especially appropriate for a structure designed to harness visitors’ appreciation for the surrounding forest and the Vecht river. As visitors ascend the tower, space between the wooden slats narrows, creating a sense of intrigue as they are forced to peer through the gaps.

Finally a platform levels out at 59 feet with sloping sides that enhances the 360 degree views. A high back on the platform ensures that birds residing in the adjacent forest are protected from undue interference. Completed just this month, the viewing tower blends in with the forest, establishing a renewed connectedness between visitors and the natural environment.

+ Ateliereen