building skin, Daylighting, green building envelope, green mall, moire pattern, Taiwan Mall, translucent building skin, UN studio, UN studios

UN Studio‘s complex layered layout is wrapped in a day-lit, futuristic skin. Unlike most malls, this one takes a vertical approach, saving energy and land. Based on a propeller typology, the interior flows around a central pavilion with four wings allowing visitors to take multiple routes through the complex to discover the shops, entertainment and food venues. Just a quick train trip from the city center, the simple shape of the exterior betrays the variety of the spaces inside.

The double-layered glass and translucent skin on the exterior allows light to penetrate into the white-colored core of the building, reducing energy consumption and connecting the inside with the outside. The facade’s fenestration creates a moire ripple effect in the day time, and at night it becomes a kinetic light show.

+ UN Studio