GM Architectes Associés, meditation pavilion, Geneva, Architizer, Meditation Pavilion and Garden, green architecture, ash wood, natural light, Switzerland, skylights

The Meditation Pavilion and Garden were designed to cultivate a tranquil atmosphere and harness the calming potential of water. The enclosed volume spreads from bank to bank and draws the water inside to blur the line between the interior and exterior space. It houses changing rooms and a bathroom at the west end, and a summer kitchen and storage at the opposite side.

Related: Tiny Meditation Pavilion Sits Ever-So-Quietly Amidst Vermont’s Green Mountains

GM Architectes Associés, meditation pavilion, Geneva, Architizer, Meditation Pavilion and Garden, green architecture, ash wood, natural light, Switzerland, skylights

The steel-framed structure features movable partitions that slide to open and close the middle part of the pavilion. Most of the exterior is defined by vertical ash wood slats that make the volume seem permeable. Skylights add natural light to the interior and partly illuminate the water.

+ GMAA – GM Architectes Associés

Via Dezeen