urban tree, geotectura, pv, solar power, solar panels, eco architecture, green architecture, sustainable architecture, PV4All, green design, greenhouse, vertical garden

Aside from looking cool, the main purpose of using cubes in the building’s design was so that each unit could be modular and flexible. Cubes can be varied in size and function in order to maximize views and air flow. “This concept of a two helicoid prefabricated infrastructure is like growing an urban tree that improves the dwellers’ quality of life while living in the sky,” say Geotectura of the design.

The Urban Tree project, like all of Geotectura’s other works, incorporates their PV4All planning paradigm. As such the exterior of each mega cube is wrapped in photovoltaic cells to collect solar energy for the building’s use.

+ Geotectura

Via evolo