Viereck Architekten, mountain chalet, mountain cabin, Alps, timber architecture, wooden architecture, locally sourced wood, larch facade, geothermal energy, natural light

The architects designed the chalets as an extension of the prestigious “WirtshausSteirereck” restaurant. Each of the chalets has underground parking lots built underneath the existing landscape and a main supporting structure whose design is based on sustainable principles. The structure is made from local timber and features various natural materials, along with a green roof.

Related: Ofis’ Modern Reinterpretation of an Alpine Classic

The main living room is dominated by a large fireplace and is accessed via a foyer. Next to it are the kitchen and dining areas. The entire space is bathed in natural light that penetrates the interior through large windows. Acting as an extension of the living room, the windows frame views of the surrounding landscape and provide access to the terrace. Each of the chalets use geothermal energy and feature green roofs.

+ Viereck Architekten

Via Archdaily