Audemars Piguet museum, temporary museum, Mathieu Lehanneur, Yuz Museum of Contemporary Art, Shanghai, temporary structure, temporary exhibition, green architecture, luxury watches, temporary installation

The architectural installation, which Mathieu Lehanneur refers to as The Ring, is nestled within the Yuz Museum of Contemporary Art in Shanghai. Exploring both the rich history of the Audemars Piguet brand and Lehanneur’s interest in combining nature and technology, the Ring aims to be emotionally engaging and informative. Its monolithic exterior is elegant and simple, while the interior is reminscent of the intricate inner mechanisms of Piguet watches.

Related: Superstudio Più’s Temporary Museum Leaves a Permanent Impression at Milan Design Week

Audemars Piguet museum, temporary museum, Mathieu Lehanneur, Yuz Museum of Contemporary Art, Shanghai, temporary structure, temporary exhibition, green architecture, luxury watches, temporary installation

The main entrance leads visitors to 12 open doors, separated by lush green walls, that evoke the hours of a watch dial. This layout converts visitors into imaginary needles that mark the different moments in the brand’s history and its technical innovation.

Mathieu Lehanneur said, “This temporary museum is a reflection on time… a dreamy vision of time where each instant differs from the previous one. Here every door opens onto a new story.”

+ Mathieu Lehanneur