Vo Trong Nghia Architects, bamboo forest, bamboo, traditional techniques, Tokyo, temporary pavilion, pavilion, bamboo pavilion, green structure, Vietnam

The structure is composed of three elements: the grid, which creates the volume, 11 arches inserted into the grids to create a walkable space through the pavilion, and 31 boxes that provide additional stability. The entire structure is topped with greenery, with living bamboo planted into the boxes. The bamboo and the vegetation create an appearance of a lush forest growing out from the building rooftop.

Related: Green Renovation: Leafy Waterfall-like Façade Transforms a Musty Old Building into a Lush Light-Filled Home

Vo Trong Nghia Architects, bamboo forest, bamboo, traditional techniques, Tokyo, temporary pavilion, pavilion, bamboo pavilion, green structure, Vietnam

The structure was built by Vietnamese staff and more than 50 international volunteers over the course of three weeks. The bamboo stalks were treated using traditional methods in Vietnam and then assembled on site. No metal joints were used in the construction of the pavilion. Instead, the team used only bamboo pegs and rope.

+ Vo Trong Nghia Architects

Via Archdaily

Photos by Yoshifumi Moriya