Oak Pass Guesthouse, barn, converted barn, Walker Workshop, fire-resistant timber, timber planks, concert hall, polished concrete, floor to ceiling windows, floor to ceiling glass, natural light, contemporary home, guesthouse, beverley hills, los angeles,

Walker Workshop divided the Oak Pass Guesthouse into two main volumes: the two-story living quarters and the barn-turned-living-room that also doubles as an airy concert hall. The two structures are connected in the middle by a hallway and bathroom finished in polished concrete. The sleek gray concrete also wraps around the base of the main structure and is used indoors for a cool and modern look. Rough sawn fire-resistant timber planks partially clad the building, creating a stunning textural contrast with the concrete and floor-to-ceiling glass windows.

Related: Old Dairy Barn Converted Into an Eco Home Filled With Rustic Charm

The first floor of the primary volume is dedicated to an open-plan living area, including a living room and kitchen. Large windows flood the rooms with natural light and open up views to the wooded surroundings; the architects were able to use ample amounts of glazing without worrying about privacy concerns because of the site’s relatively remote location. The bedrooms and outdoor balcony are located on the expanded second floor, which appears to float overtop its concrete base. The living room retains the iconic barn silhouette and features space-saving details to allow the high-ceilinged structure to transform into an 80-seat concert hall.

+ Walker Workshop

Via Dwell

Images via Walker Workshop