Bornstein Lyckefors Arkitekter, Waterfall House, Sweden, Malmö, coastal house, Attefallshus, concrete architecture, bay windows, glass facade, open-plan layout, bunk beds, green architecture

The building, was conceived as a concrete box with large windows and an overhanging canopy oriented toward the sea. According to the new law, half meter protrusion are not counted in the building area, which is why the architects created large bay windows which provide additional space for a loft bed, a sofa niche and the kitchen. The open-plan interior accommodates a lounge space, kitchen, dining area and study. The bathroom would be located in one of the corners, while the space above the desk can be used to build a bunk bed.

Related: Tiny eco-friendly student housing pops up in Sweden

The prototype house was designed for exhibition 25 Square at the Form/Design Center in Malmö and the architects are in the process of producing detailed drawings.

+ Bornstein Lyckefors Arkitekter

Via Dezeen