TOPOS Design Studio, Singapore, green renovation, bamboo, Mt. Sinai, green design, sustainable design, eco-design, renewable materials,

Whereas most contemporary designers restrict their use of bamboo to cosmetic finishes, TOPOS has used it as a structural component as well. The wing that tops the green renovation promotes natural ventilation, provides privacy, supports the infusion of natural light and creates a barrier against excess solar gain. But it also establishes an open plan that exists without any kind of vertical columns.

Combined, these design strategies help to reduce the overall carbon footprint as less air-conditioning is needed to cool down the house during muggy summers. Deep eaves contribute to the sense of expansiveness, all of the materials were sourced sustainably, and water in open spaces creates a fundamental link to the natural environment.

+ TOPOS Design Studion

Via Architizer