Frank / Architects, Sonoma County, redwood forest, california, sea ranch, cabin, wooden cabin, sea ranch community, filigreed screen,

Built on a gently sloping site, the cabin gradually steps down on the landscape from the master bedroom down to the light-filled living room. The sloping diagonal roof helps frame views of the forest and provides tall-ceiling volumes for the bedroom and bathroom areas. FRANK/ARCHITECTS strategically placed windows and skylights to open the house up to views and sun-dappled light.

Related: Artist Builds Gorgeous 200-Sq.Ft. House Out of 25,000 Pounds of Salvaged Redwood in Hawaii

Inside, the eye is immediately drawn to the double-height, nearly floor-to-ceiling panels of glass that open the living room up to views of the redwood forest and blur the line between indoor and outdoor living. Cylindrical tree trunk-like columns hold up interior beams and bring the feeling of the forest indoors. A rotating wood stove is tucked in the corner next to beautiful filigreed wooden screens brought over from India that evoke the lacy undergrowth of the redwood leaves.

+ FRANK/ARCHITECTS

Images via FRANK/ARCHITECTS