Gallery: Yellow-Brick Buda Art Studio Carved into an Abandoned Textile ...

 
The building is clad in recycled yellow brick taken from the original interior

Two main interventions allowed 51N4E to transform the dinky old building into a contemporary marvel that now takes up a big chunk of a large city block. First they cut out a giant pentagonal “void” from the nucleus of the building, in order to flood the whole building with daylight – an energy-saving strategy that is also deeply aesthetically pleasing.

The center of the building houses laboratory and studio space, music venues and a rooftop terrace, all of which are connected by a central staircase, while a new open pavilion at the street level leads visitors into the lower entrance – like a giant antechamber. Lastly, the entire building is clad in beautiful yellow brick that was harvested from the building’s original interior.

+51N4E

Photos © Filip Dujardin and Paul Steinbrück

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home