infinity inspired architecture, Guangzhou Infinitus Plaza by Zaha Hadid Architects, Baiyun New Town architecture, Infinitus China headquarters, sustainable workplace design, ecofriendly work campus, headquarter campus design in China,

Located in Baiyun New Town of Guangzhou, the 167,000-square-meter Guangzhou Infinitus Plaza will serve as the new headquarters of Infinitus (China) Company Ltd. The campus will comprise a collection of modern facilities that include a new global R&D center, a Chinese herbal medicine research and safety assessment center, as well as a corporate exhibition center and gallery. The buildings are arranged in a series of “infinite rings” wrapping around the central atria and courtyards to emphasize open communication, connection, and collaboration.

infinity inspired architecture, Guangzhou Infinitus Plaza by Zaha Hadid Architects, Baiyun New Town architecture, Infinitus China headquarters, sustainable workplace design, ecofriendly work campus, headquarter campus design in China,

Related: Zaha Hadid Architects to build world’s greenest football stadium

The layout and generous amounts of insulated glazing on the facades maximize natural light within the interior, while aluminum perforated screens protect against direct solar heat gain and aid in rainwater collection. The digitally operable screens are equipped with sensors that monitor weather, energy use, and lighting to further reduce energy consumption. Connected walkways with access to ground and roof gardens filled with Chinese herbal plants and flora encourage workers and visitors to exercise and enjoy the outdoors.

infinity inspired architecture, Guangzhou Infinitus Plaza by Zaha Hadid Architects, Baiyun New Town architecture, Infinitus China headquarters, sustainable workplace design, ecofriendly work campus, headquarter campus design in China,

“Zaha Hadid developed the design of Guangzhou Infinitus Plaza with concepts of integration, connectivity and fluidity,” said Satoshi Ohashi, Zaha Hadid Architects Director in China. “This groundbreaking ceremony continues her renowned legacy. LKKHPG has a vision for nurturing better health and wellbeing through their work and important community programs. Zaha translated this vision to create a new workplace environment and corporate culture that fosters openness and communication. The design connects with the city and implements the latest technological solutions and construction methods to create a functional, adaptable and enjoyable workplace.”

+ Zaha Hadid Architects

Via ArchDaily

Images via Zaha Hadid Architects and Infinitus