If the hustle and bustle of every day life getting to you, perhaps it’s time for a little escape to paradise? Located in a hardy tropical forest in a remote area of Bali, the Hideout Falcon is an all-bamboo retreat with a massive pitched roof and floor-to-ceiling glass windows, all designed to help guests immerse themselves in the idyllic tropical landscape. And if the serene sustainable retreat isn’t enough to calm your nerves, the home, which was designed by Studio WNA, comes with an immense wooden deck with plenty of seating for when you’re not soaking your worries away in the large outdoor stone bathtub.

bamboo building with pitched roof and glazed walls

bamboo building with pitched roof and glazed wallsThe Hideout Falcon is one of three all-bamboo retreats offered by Hideout Bali. At just 538 square feet, the one-room Falcon definitely has a compact interior space. But this lack of interior space is completely by design so that the guests can truly take in the fresh air and nature of one of Bali’s most pristine forests.

bamboo building with pitched roof and glazed walls

bamboo building with pitched roof and glazed walls

Related: Gorgeous bamboo hall welcomes visitors to a relaxing coastal oasis in Vietnam

Tucked into a lush forest in the Karangasem regency region of Bali, the minimalist design of the idyllic lodging is meant to put the focus on the incredible surroundings.

bamboo building with pitched roof and glazed walls

a group of people on an outdoor deck

The most prominent feature of the bamboo structure is it’s large wooden deck. Set off the ground so as to reduce impact, this space is the living room of the home. There is plenty of seating, from a small dining space and comfortable lounge chairs, to a hanging chair under the palm trees. Of course, at the heart of the outdoor space, is the large bathtub, which is permanently filled and filtered as a swimming pool. But, rest assured that it can be heated to hot spring temps.

Pitched roof home surrounded by greenery

bedroom with large bed covered with a mosquito net

The interior space of the tiny retreat houses the bedroom, which is large enough for a king-sized bed, covered with a romantic mosquito net. Additionally, there is a small lounge space, perfect for delving into a good book on a rainy day.

bedroom with large bed covered with a mosquito net

bamboo building with pitched roof and glazed walls

The bamboo structure is meant to cater to those wanderers who look for sustainable lodgings on their adventures. Designed to be low-impact, the Hideout Falcon was built with locally-sourced building materials, mainly from the local forests in Karangasem.

+ Studio WNA

+ Hideout Bali

Via Archdaily

Photography by Drifters and Lovers, Gust Indra and Valentino Luis, courtesy of Hideout Bali and Studio WNA