A family that enjoys nature together, stays together. That’s the idea behind the amazing, nature-inspired Casa de Bosque by Mexican architectural firm, WEYES Studio. Tucked into a lush forest, the family home is comprised of four small glass-and-brick structures, all linked by a series of outdoor walkways that weave through the treetops.

home made of multiple structures in a dense forest

Located in a large forest just outside of Santiago, Nuevo León, the home features an ingenious design that ensures the human-made structures find true harmony with their natural surroundings. Wrapped in lush vegetation, the four pavilions were all installed with ultimate care to reduce their impact on the landscape.

Related: A cluster of coast forest cabins brings a nature-loving family closer together

walkways connecting different structures of a home

home with glass walls revealing a bed inside

The home is comprised of four compact, concrete-framed, glass cabins. The layout was guided by the existing trees and roots, and the team took care to safeguard the 17 trees that made up the building site. The cabins are connected by stairs, corridors and exterior bridges that run in tune with the topography, rising and weaving through the tree canopy.

walkways connected a series of pavilions

main living area with glass walls and a dark sofa

Out of the four tiny pavilions, the largest is 485 square feet and houses the main living area, which comes complete with a terrace and an interior patio. There is also a garage and storage unit, a private resting pavilion and another private area that is designed to be a guest home or office space.

garage space made out of bricks

small structures made of brick and glass

According to the architects, they built the entire home with simplicity and sustainability in mind. “You see a simple construction, without technical complications, with a lot of detail in the placement of its materials,” the firm said. “There is a wide variety of apparent materials that will age with dignity over time and will blend with the surroundings. We translated the love for nature and the original lifestyle of users into a “minimal footprint”; not to destroy natural contexts but to build in conjunction with them.”

stairs leading up to a brick and glass home

small pavilion with glass walls revealing a bed inside

In addition to its low-impact design, the cabins were all built with passive energy systems. With reducing consumption at the forefront of the design, the homes were strategically positioned to take advantage of the shade of the trees and natural cross ventilation. To help maintain a constant temperature indoors, even during the winter, double walls made out of baked clay brick were used in the construction. Additionally, the cabins use minimal electricity thanks to natural lighting that filters through multiple windows and skylights.

+ WEYES Studio

Via ArchDaily

Photography by The Raws via WEYES Studio