Beijing-based firm LUO Studio has unveiled a beautiful, all-glass headquarters for an eco-farm operator in China’s Henan province. The transparent Longfu Life Experience Center features a spectacular interior comprised of multiple soaring timber “trees” that can be easily reconfigured or dismantled entirely. The modular design not only reflects the current company’s commitment to providing clients with greener lifestyles, but it offers future tenants an adaptable building structure with infinite possibilities.

glass building with timber structures revealed on the inside

According to the architects, the inspiration of the design stemmed from wanting to develop a structure that could offer optimal flexibility for years to come. By using modular design, the building’s three main volumes can be reconfigured depending on the desired use. The timber “clustered columns,” which were inspired by the shape of trees, can be arranged as singular structures or combined “just like Lego bricks.”

Related: Long Lodge is an elegant and sustainable mass timber retreat proposal in the woods

large interior space with timber tree-like structures

an interior shot of transparent building with stairwell leading up to second floor

“The clustered column was divided into five segments,” the architects explained. “The bottom part of each clustered column is in the shape of a regular polygon. These extend upward from the bottom and form a square outside edge.”

kids and teachers around timber, tree-like columns

a man with goats grazing on a green field

Further adding flexibility to the design, the expansive 17,000-square-foot interior is arranged in an open-plan layout that relies primarily on natural light. The two stories include a multi-functional space on the ground floor that can be used for large events or sectioned off for smaller gatherings. The first floor is a mezzanine gallery protected by series of glass balustrades. On the upper level, the timber structures have table spaces that wrap around their width to provide space for work or play.

+ LUO Studio

Via Dezeen

Photography by Jin Weiqi via LUO Studio

two-story glass building lit up at dusk